Dato: 17/11/2016
Forfatter: Malene Ringgaard

img_0073_1

Anderledes uge!

I denne uge er alle valgfag, almindelige boglige timer, fordybelsesfag og orienteringsfag fjernet fra skemaet. Uge 46 betyder nemlig OSO-skrivning, brobygning og naturfagsuge.

klasserne står tidligt op i denne uge. Dagen starter nemlig i brobygning, hvor eleverne skal stifte bekendtskab med forskellige ungdomsuddannelser. Når de atter vender tilbage til Vesterlund, skal den obligatoriske selvvalgte opgave skrive. En opgave omhandlende elevernes valg af ungdomsuddannelse og videre uddannelsesforløb.

klasserne er således alene hjemme det meste af dagen. De har dog også travlt. I denne uge har eleverne både skrevet mini-OSO og nu er de i gang med et naturfagligt projekt. Desuden har ugen også budt på både bondegårdsbesøg og et planetarium med stjernekiggeri.

Molly Schou Broberg og Oliver Damm Corydon er således også i gang med deres projekt. ”Det er en smagsprøve på vores eksamen til sommer. Det vil sige at de sidste to dage i denne uge, er en prøve på den eksamen, vi skal afslutte med til sommer” fortæller Molly, der også pointere at det er et tværfagligt projekt mellem fagene geografi, biologi og fysik.

”Vi er i gang med at lave en problemstilling om vand” fortæller Oliver, mens Molly fortsætter ”ja, det skal handle om vandets ressourcer og så skal vi lave nogle forsøg til det”. Begge elever er enige om, at det har været en god og spændende uge. ”Det har været hyggeligt lige at prøve det hele af – og så ved man også, hvad man går ind til, når det bliver til sommer” erklærer Oliver.

”Desuden har vi også skrevet en mini-OSO, hvilket også var godt. Især fordi alle vores 10. Klasse venner sidder og bøvler med den lige nu. Deres er godt nok lidt sværere end den vi har skrevet, men vi fik så afleveret vores opgave i går, så det var også rigtig sjovt at prøve” afslutter Molly.

Der er travlhed på Vesterlund og alle knokler for at blive færdig med hver deres opgave inden i morgen. Og med uge 46 overstået, kan vi se frem til næste uge, hvor vores store musikshow ”STYRER DU” afvikles. Der er for resten premiere på showet onsdag den 23.11.16 kl.19.30 i skolens opvisningshal, hvor der er gratis entré, så alle skal føle sig velkommen i Vesterlund.