Dato: 26/09/2017
Forfatter: Vesterlund Efterskole

1.600 gæster strømmede til Vesterlund på Efterskolernes Dag

Vesterlund Efterskole vrimlede søndag eftermiddag med nysgerrige piger og drenge, der sammen med deres familier fik et godt indtryk af efterskolelivet.

Et år på Vesterlund Efterskole er en oplevelse for livet, og på Efterskolernes Dag fik de mange piger og drenge en forsmag på efterskolelivets stærke venskaber, grænseoverskridende udfordringer, hyggelige fælleskab og efterskoleårets betydning for den sportslige, personlige og faglige udvikling.

– Efterskolernes Dag er en festdag, som vi ser frem til hvert år, og vi er glade for, at så mange piger, drenge og deres familier viser nysgerrighed og interesse for Vesterlund Efterskole. Målt på antallet af brugte kaffekopper og juicebrikker har vores elever vist flere end 1.600 gæster rundt på efterskolen, fortæller forstander Anne Nyhus, der roser eleverne for at tage godt imod de mange børn, der har sigtekornet indstillet på et efterskoleår i Vesterlund.

– Åbent Hus arrangement er i høj grad båret af eleverne. Nogle tager imod og anviser parkeringsplads, nogle dyrker deres fordybelses- og valgfag, mens andre elever stolt viser rundt, fortæller og svarer på spørgsmål om livet, fagene, fællesskabet og oplevelserne på Vesterlund.

Dagen igennem var der fuld fart over aktiviteterne på Vesterlund. I musiklokalet sang eleverne sig ind i gæsternes hjerter, på græsplænen blev der klatret og bagt sprøde pandekager over bålfad, og i springcentret imponerede både elever og de mange gæstende børn med gigantiske spring på stortrampolinen og fiberbanen.

10-årige Julie googlede og faldt pladask for Vesterlund

Julie Vium Dyrman havde taget turen til Vesterlund fra Ålborg sammen med storesøster og mor, og den 10-årige nordjyde nød at udfolde sig i springcentret og udfordre sig selv på en irriterende hård klatrevæg.

”For et stykke tid siden så jeg Vesterlund på YouTube. Det så mega fedt ud, så jeg tænkte, at her vil jeg gå. I dag har vi set hele skolen. Den er stor men hyggelig. Jeg tror, at det er anderledes at gå på efterskole end almindelig skole, og jeg tror, at jeg kan blive bedre til at springe, når jeg kan øve mig i den sjove pommes frites-grav”, fortæller Julie Vium Dyrmar, der på dagen blev skrevet op til skoleåret 2023/2024.

Mit mål er at få en masse nye venner

14-årige Magnus Olsen fra Grindsted havde sat kasketten rigtigt, da han sammen med sin mor blev vist rundt af Martin Hansen.

”Jeg har altid sprunget meget, men jeg er gået lidt død i det. Jeg vil på efterskole i 9. klasse for at komme i gang igen. Mit mål er at blive god til spring og få en masse nye venner”, siger Magnus Olsen, der er sikker på, at han sagtens kan undvære mors kødgryder.

Jeg elsker at springe på Vesterlund

Asger Høgh Olsen, der er 13 år og fra Ry, havde taget far og storesøster med til Efterskolernes Dag på Vesterlund, hvor en entusiastisk Magnus Steffen Nørregaard viste rundt og fortalte om det fede efterskoleliv.

”Jeg har valgt at besøge Vesterlund, fordi jeg har hørt meget godt om efterskolen, og fordi jeg elsker at springe. Jeg er helt sikker på, at jeg skal på efterskole, for der er et fedt sammenhold, og jeg tror, at jeg lærer at blive en mere åben og social person”, forklarer Asger Høgh Olsen.

Vesterlund har alt det, vi drømmer om

Lucas og Mathilde Rahbek Gyldensten havde taget turen fra Lystrup til Vesterlund sammen med deres forældre.

”Vesterlund har alt det, vi drømmer om ved en efterskole. Der er både spring, rytme, musik, adventure, dykning og en masse andre spændende valgfag. Faciliteterne er mega gode, og skolen er virkelig hyggelig. Vi kan sagtens forestille os at gå på Vesterlund, fortæller 10-årige Lucas og 14-årige Mathilde Rahbek Gyldensten.

Det bar’ vildt hyggeligt

Sophie Risager er 14 år og går til dagligt i 8. klasse i Børkop. Hun kan sagtens forestille sig et efterskoleår på Vesterlund.

”Jeg elsker musik og synger i kor og har spillet i band. På Vesterlund har de samspil og en stor musical, så jeg kan kombinere musik med min anden store interesse, som er rytmisk gymnastik. Der er mange andre gode valgfag, et fedt motionscenter og ja, det er bare vildt hyggeligt herude.

Selvfølgelig skal jeg gå på Vesterlund

13-årige Søren Bucheitz går til dagligt på Talentteam på Langsøskolen i Silkeborg. Sammen med sin far blev han vist rundt af Thor Lorentzen.

”Jeg har været til mange camps på Vesterlund. Jeg elsker at springe, og jeg elsker at gøre det på Vesterlund, hvor der er vildt gode trampoliner, fasttracks og fiberbaner. Værelserne er hyggelige, og jeg kan slet ikke vente på, at jeg skal i 10. klasse og dyrke spring på et højt niveau, få nye venner og prøve adventure”, fortæller Søren Bucheitz.

Vesterlund virker bare hjemligt

14-årige Sara Schmidt Höppner går i 8. klasse i Hedensted. Sammen med familien blev hun vist rundt af Julie Svendsen og Luna Kjær.

”Jeg har valgt at blive skrevet op til Vesterlund, fordi de har nogle vildt fede opvisninger. Jeg kan også godt lide, at der er styr på tingene og nogle regler, man skal følge. Vesterlund virker bare hjemligt, og jeg er sikker på, at der venter mange fede oplevelser, nye venskaber og personlig udvikling”, forklarer Sara Schmidt Höppner.

Jeg vil være ekstremt dygtig til at springe

Sebastian Karbo går i 8. klasse i Svendborg, og den 14-årige fynbo er en ambitiøs springgymnast, der elsker at blive dygtigere gennem seriøs træning.

”Vesterlund er blandt de allerbedste efterskoler til Teamgym, og det er derfor, at jeg gerne vil se stedet og faciliteterne. Jeg kan godt lide, at træningen er seriøs, og at jeg udvikler mig og bliver ekstremt dygtig til spring. Det hele lyder mega spændende, men grunden til at jeg overvejer Vesterlund er altså spring”, siger Sebastian Karbo.